How to Buy Winter Boots in Korea

You may also like...

No Responses

  1. Togekucai says:

    Biasa pakai kasut kat malaysia size berapa? 265 tu size 8 ke?

  2. akak, lagi satu yg rice cake dia.

    ini linknya http://hanaroyes.com/index.html?var=Good&Good_no=1452&large_number=57&middle_number=223&nv_pchs=Xz%2BZQAxIEhk3BJXtEj38qhPkxF7liIuU

    yg ini brand yg ada jual dkt jaya jusco la. saya dah translate ingredients dia. nak tanya akak betul tak…

    꼬마 쌀 떡복이

    쌀 – rice
    수입산 – imported
    소맥존본 – wheat starch
    밀 – wheat
    정제염 – fine salt
    주정 – alcohol

    betul ke 주정 tu alcohol,akak?
    -___-

    patutla dkt packaging dia tampal contains alcohol.

    akak, sorry terbyk pulak komen

    -jaja-

  3. My shoes size 7 or 8 (kalau beli kasut kat Malaysia la), so in cm measurement, what should it be?

  4. err… ok td tulis comment sebab tak baca lg post akak ni.

    tengah baca part 265cm tu dan dan terus pi belek winter boot yg beli dkt myeongdong hari tu. saiz saya agaknya paling last kut, 250cm. hehe..

    entah bila nak dpt pakai winter boot ni -_____-

    take care akak ^_^

    -jaja-

  5. salam kak zarina,

    akak, haritu kan ada ckp pasal tteokbokki sauce yg sy jumpa dkt jusco tu halal ke idak. (dah lama dah ckp pasal ni menanya. yg time akak post pasal ramen tu kut.)

    ni saya ada jumpa link tunjuk gambar 떡볶이 양념 tu brand 해찬들. minta akak tlg tgkkan ingredients dia. saya ada juga translate skit2 tp….

    ni link dia – http://www.homeplus.co.kr/app.product.GoodDetail.ghs?comm=usr.detail&good_id=102475381

    -jaja-

  6. Zarina Jani says:

    Salam Togekucai,
    Kat Malaysia depends on design of shoes. can go up to size 10 sometimes..hehe

  7. thanks..seem likely I also have problems to find the winter boots as well…^^

  8. lalala says:

    salam kak,

    suke baca akak nye blog pasal korea bnyk info. sy pun akn ke korea feb 2012. so nk tny, sume boot winter yg jual tu mcmmn kite nak tau boot tu guna skin ape?

    kalau 23 feb tu still winter lagi ke?

    thanks.

  9. Zarina Jani says:

    Salam lalala,
    boot winter buat dari skin apa kena tanya pada owner kedai tu. macam akak punyer dari kulit lembu.

    23hb feb masih winter unless mother nature kata spring datang awal. sori la..weather wise memang kite x leh predict dear..^^

  10. Zarina Jani says:

    salam jaja,

    kalau http://www.homeplus.co.kr/app.product.GoodDetail.ghs?comm=usr.detail&good_id=102475381

    yg ni ada 사골 四骨 – beef leg bone (yang di rebus) so tak boleh la..

  11. Zarina Jani says:

    Salam Jaja,

    http://hanaroyes.com/index.html?var=Good&Good_no=1452&large_number=57&middle_number=223&

    주정 酒酊 – ni lebih kepada fermentation process yg boleh produce alcohol, that means they might have trace of alcohol due to fermentation

    so kalau was2, better don't eat

  12. Amanda Musa says:

    kak nak tumpang tanya, baju sejuk beli kat malaysia or korea yang murah? tq 🙂
    http://thefunnjoy.blogspot.com

  13. yukijocelyn says:

    Hi, I'm heading to Seoul this winter and would like to buy boots there.
    I wear size 41/42 (depending on the cutting) shoes.
    Is there any shops that you can recommend that sells large size boots?
    Thank you!

  14. Anonymous says:

    Hi, 35,000won boots not cheap at all. Equalivant to Singapore dollars $45. Wow…things are not cheap in Seoul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *